Kalle matkustaa Levin valloitukseen.

28.07.2017

Finntriathlon Levi 29.7. - Tavoitteena onnistunut kisasuoritus ja tottakai budjetoituun aikaan. Mielellään alle.

Näin tarinoi seuran iloinen herrasmies kahvikupin ja vedyn syönnin lomassa keskiviikkona, päivää ennen ensimmäistä autoetappia kohti Levin maisemia.

"Extreme Finntriathlon Levi tarjoaa sopivasti enemmän haastetta kuin perinteinen triathlonkilpailu. Tapahtumassa yhdistyvät hittilajit triathlon ja polkujuoksu ja se haastaa kokeneemmatkin kestävyyskuninkaat ja -kuningattaret äärirajoille – toki Levin maisemat antavat myös nautiskelijoille todellisen elämyksen. Leville kannattaa tulla pidemmäksikin aikaa, sillä samalla viikolla järjestetään Levi Outdoor Fest. Tule ja koe huikea Extreme Finntriathlon Levi!

Uintiosuudella voit kokea tunturipurojen raikkautta, sillä kirkasvetinen Immeljärvi sijaitsee Levitunturin ja Kätkätunturin syleilyssä. Jo uidessasi saat ensipuraisun tapahtuman uniikista ja karusta fiiliksestä. Uintiosuutta pääset seuraamaan kätevästi suoraan kisahotelli Panoramasta gondoolihissillä.

Pyöräilyosuuden maisemat hakevat vertaistaan. Maisemareitti kansallispuistossa ja hyvässä kunnossa oleva asfalttitie valmistavat sinua juoksuosuuden uskomattomaan liikuntaelämykseen. T2 sijaitsee Panorama-hotellin parkkipaikalla Levitunturin päällä, joten muistathan säästää hiukan pyöräjalkoja myös reitin loppuosaan.

Juoksuosuus on polkujuoksua aidoimmillaan, kun reitti kiertää mm. legendaarisen Kätkätunturin vaellusreitin sekä nousee pitkin maailmancupin pujottelurinnettä kohti Levin huippua Palovartijan majalle. Viimeiset kilometrit lasketellaan Lapin lumouksesta nauttien Panoramalla sijaitsevaan maaliin."

Näin markkinoi Finntriathlon tapahtumaansa. Kallen mietteitä itse kilpailusta ja triathlon harrastuksesta alla.

Kilpailu alkaa lauantaina varhain aamulla. Minkälaisilla mietteillä ja tavoitteilla starttaat haastavaan maastoon ?

Positiivisin mielin, tätä koitosta(kin) varten on harjoitustunteja kerätty talven ja kevään mittaan. Budjetoitu aikatavoite on 7 h, eli tavoite on suoriutua kilpailusta alle sen. Kaiken sujuessa ongelmitta tavoitteeseen pääsen kyllä. Tosin hulppeat maisemat saattaa houkuttaa maisemakuvaukseen ja jopa live lähetysten tuottamiseen reitin varrelta. Mene ja tiedä.

Juoksuosuus tulee olemaan haastavin, lajit vaikeutuvat loppua kohti.

TRI kisoja on takana neljä, joista kaksi sprinttiä ja kaksi perusmatkaa. Nyt on siis pisin TRI kisa edessä.

Olet kisaillut kovasti pyöräilyn tempoajoissa TRI kisailun lisäksi. Mitä Tahkon jälkeen on kisaohjelmassa ?

Kaksi tempokisaa elokuussa - Varustamo Cup (18 km) ja Kalevan kierros Kausalassa (66 km). Niissä on tavoitteena nostaa keskinopudet uusille lukemille, toivottavasti Kuntovarikolta hankittu Aerokypärä auttaa korjatun ajoasennon lisäksi.

Kesä 2018 on suunnitteilla, Kilpisjärvi - Tornio pyöräilytapahtuma kiinnostaa ja todennäköisesti siihen osallistunkin. Kolme päivää kestävä tapahtuma ja poljettava 500 km houkuttelee testaamaan temporeisiä.

Miten löysit Triathlonin ja WillTri:n jäseneksi ?

Ihastelin kovakuntoisia kuntoilijoita ja urheilijoita. Halusin tulla samanlaiseksi. Toinen, ehkä isompi syy oli oma terveys tai sen heikkeneminen kaksi vuotta sitten.

Kävelin katkokävelyä kotona ja mietin itsekseni, että tässäkö tämä nyt sitten oli ? Lihakset kramppaili ja olin huonossa kunnossa. Pitkien ja perusteellisten tutkimusten jälkeen lääkärin viesti oli tyrmäävä. Minulla todettiin syövän esiste, joka tulisi etenemään Leukemiaksi. Lääkärin sanat muistan vielä kirkkaasti - "Sinä et tule urheilemaan tavoitteellisesti sairautesi vuoksi, kunnon kohottaminenkin tulee olemaan vaikeaa."

Päätin olla eri mieltä. Nyt kaksi vuotta diagnoosin jälkeen lääkityksen ja liikunnan ansiosta voin hyvin, toki kannan sairautta kehossani. Mielessä se ei ole enää niin voimakkaasti, vaikka syön lääkkeitä päivittäin ja käyn määräajoin kontrolleissa. Liikkuminen ja tavoitteellinen harjoittelu onnistuu ja maistuu.

Edellä mainitut syyt vei minut mm. triathlonin pariin ja liityin WillTri:n jäseneksi. Yhdessä treenaminen on mielekästä, olen tavannut uusia ihmisiä ja fyysinen suorituskykyni on parantunut siinä ohessa.

20170726_122656.jpg

Niinpä. Seuran jäsenten puolesta onnea Kallelle Levin valloitukseen. Nähdään taas Lappeenrannassa, treenien tai vetyjen merkeissä.

14.10.2017Seuran syyskokous 14.10. - Seuran puheenjohtaja vaihtuu
29.09.2017IM Barcelonan aaton kunniaksi, kisaajien fiiliksiä elokuun täyden matkan kisoista.
12.09.2017Seuran uintivuoro
16.08.2017Triathlon Estonia 19.8.
03.08.2017Finntriathlon Tahko 5.8.. Matkaan lähtee reipas joukko kisaajia, ensikertalaisia täydellä matkalla ja perusmatkalla.
28.07.2017Kalle matkustaa Levin valloitukseen.
23.07.2017Finntriathlon Joroinen - Viikko kisahuumasta, onnistumisia ja hienoja kokemuksia takataskussa
14.07.2017Finntriathlon Joroinen - Seuralla hieno edustus kisaviikonlopussa
02.07.2017Taipalsaarella ja Vierumäellä kisailtiin viikonloppuna
27.06.2017Juhannuksen alla kisailtiin ahkerasti ja talkoohommiinkin päästiin.

Siirry arkistoon »