Finntriathlon Tahko 5.8.. Matkaan lähtee reipas joukko kisaajia, ensikertalaisia täydellä matkalla ja perusmatkalla.

03.08.2017

Finntriathlon Tahko 5.8.. Matkaan lähtee reipas joukko kisaajia, ensikertalaisia täydellä matkalla ja perusmatkalla.

Seura on jälleen hyvin edustettu yhdessä kesän isoimmista Triathlon tapahtumista. Tahkolla eri matkoille (perus-, puoli- ja täysmatka) starttaa ilmoittautumislistan perusteella yhteensä 13 kisaajaa.

Täydelle matkalle lähtee neljä miestä, jotka kaikki starttaavat ensimmäistä kertaa lajin kuninkuusmatkalle. Jukka Pynnösen ja Juhana Revon mietteitä tulevasta kisasta seuraavaksi.

 

Jukka Pynnönen :

”Kyllähän tuo ensimmäinen täysimatka hieman jännittää. Mielessä pyörii ja osuuksien pituudet kummittelee. Pari vuotta olen saanut tehtyä hyvin treeniä ja uskon, että fysiikan puolesta läpi päästään hyvin.”

”Koskaan en ole tehnyt treeneissä noin pitkiä matkoja, joten pään kanssa on koetettava olla sinut kisassa. Pitää malttaa tehojen kanssa, ja maltti ei aina ole minun vahvuus.”

Vanaja_2017_Jukka_Pynnonen.jpg

”Energian kanssa on sitten se suuri kysymys. En ole keksinyt minulle sopivaa tapaa saada riittävästi suorituksen aikana energiaa otettua sisään. Täydellä matkalla on katastrofi jos "bensa" loppuu. Tavoite on saada tehtyä onnistunut ja ennakkoon suunniteltu suoritus. Aikatavoite on alle 11 tuntia, tähän päästäkseen täytyy olla kymppi päivä.”

 

Juhana Repo :

”Ensimmäinen täysmatka edessä. Ensimmäinen tavoite on tulla maaliin ja toinen tavoite on tulla maaliin hyvällä ajalla. Alle 11 h realistinen tavoite kaiken mennessä nappiin. Tahkolla on kuitenkin mäkinen pyöräreitti, eikä juoksuosuuskaan ole tasamaata. malttia pitää olla, mutta samlla rohkeutta mennä omalla vauhdilla.”

”2015 lopusta alkaen olen harjoitellut systemaattisemmin, harjoitusohjelman mukaan. Joni Niemi (Kuntovarikko) on tehnyt ohjelmat ja hänen kanssaan päätettiin asettaa aikoinaan tavoite 2017 täydelle matkalle. Nyt se realisoituu viikonloppuna. ”

 

”Liikuntaa ja urheilua olen harrastanut koko ikäni. Muutamia maratoneja olen juossut ja triathlon kisoja on takana jo useampia. maantiepyörän olen omistanut jo 10 vuotta, joten pyöräilytaustaakin on.”

                       

”Viimeinen viikko ennen kisaa sisältää lyhyitä, teräviä harjoituksia. Tahkon kisan jälkeen lepäillään ja lomaillaan. Jatko jää sitten syksyllä mietintään. Joutsenon ja/tai Jyväskylän maratonit kiinnostavat alustavasti. Saapi sitten nähdä.”

Jukan ja Juhanan lisäksi aamulla klo 08:00 matkaan starttaavat Harri Haavisto ja Ville Tulkki. Onnea matkaan hyvät herrat!

 

Jos seuran miehet lähtevät urheasti matkaan pitkän kaavan mukaan, löytyy seuran naisista rohkeita perusmatkan ensikertalaisia. Kisajännitystä on varmasti ilmassa, mutta kisaajien kisaennakoista välittyy ”Iloiset naiset rannalla” tunnelma vahvasti. Näin taustoittivat ja kuvailivat Elisa, Susanna ja Lea kokemuksiaan ja tunnelmiaan kisaviikon tiistaina.

 

Elisa Vauhkonen :

”Ihanaa lähteä matkaan kun tavoitteena ei ole kuin maaliin pääsy. Luottavainen olen kuntoon, että siihen tavoitteeseen pääsen. Vielä toistaiseksi olen vain innoissani tulevasta!”

Susanna Joensuu :

”Olen 41v. kuntoliikkuja. Aiemmin harrastin vain ryhmäliikuntatunteja, mutta varsinaisesti löysin liikunnan monipuolisuuden ilon vasta muutettuani Lappeenrantaan 6 vuotta sitten. Muutamia vuosia sitten ensimmäisen puolimaratonini jälkeen sairastelin melkein puolivuotta, joka sitten "huipentui" keuhkokuumeeksi. Röntgenissä keuhkoistani löytyi paljon suurentuneita imusolmukkeita ja niitä alettiin tutkia imusolmukesyöpänä. Onneksi sitten sain diagnoosiksi "vain" keuhkosarkoidoosin.”

”Siitäpä sitten alkoi eräänlainen uuden alku ja aloitin tammikuussa keuhkoja vahvistaakseni itselle aivan uuden lajin, uinnin. Uinnin hankaluus paljastui pikkuhiljaa ja sitä vaikeutti hengitysongelmat, mutta koska sisua miulta ei ole ikinä puuttunut, niin täällä ollaan odottamassa jo ensi lauantaita ja elämäni ensimmäistä tri-kisaa perusmatkan muodossa.”

”Tänään kävin vähän tutustumassa pyöräilyreittiin ja uimassakin kävin...maisemat vaihtui ja vesi oli mustaa...en tiedä helpottiko vai lisäsikö jännitystä.”

”Huomisen ohjelmassa rentoutumista lasten kanssa kylpylässä ja torstaiksi odotellaankin teitä muita tänne saapuvaksi!” 

Lea Lottonen :

”Kun Aki aloitti triatlonin harrastamisen mie aattelin et se on vähän hölmöö. Välillä kiukuttelin et aina vaan treenaamassa. Viime syksynä Tahkolla olin kannustamassa ja SE FIILIS mikä siel oli. Kaikki oli kun yhtä suurta perhettä.”

”Lähettiin Joulun jälkeen Gambiaan ja Aki reenaili. Vuokrattiin pyörät siis tavalliset. Oli kivaa pyöräillä.  Aki maltto mennä miun vauhtii. Olin kuullu tri ryhmästä, joka alkais tammikuussa. No siihen mukaan helmikuussa. En voinu juossa ku kantapää on oireillu pitkään. Uintitaitoa oli vähän rinulii naama menosuuntaan, niska kenossa. Wattipyörä toooosi tylsää....”

”Keväällä maantiepyörän päälle ja rupes pyöräily maistumaan.”

”Nyt töissä ollu kiirettä... askeleita n. 13000 työpäivän aikana. Ei oo ehtiny jännittämään.”

”Tänää alkoi 6 pv vapaat... työkaverit huikkas hyvää kisaa..... kaupan kassa kyseli jokos juoksujalka vipattaa....”

”Tuntuu hyvältä ... yllättävän hyvältä. ”

”Elisa on hieronu miuta, jalat on jumissa. Torstaiaamuna viel kevyt hieronta. Ja aamupäivällä kohti Tahkoa.”

”Tavoitteita on tietenkin päästä maaliin. Toivottavasti menis neljään ja puoleen tuntiin...jos alle sen se on vaan plussaa...”

”Välillä hetkittäin mahan pohjassa on muutama pehmeä pumpulipallo heilumassa,  oisko pientä jännitystä ?”

”Mut mie 52 v, puolen vuoden harjoittelulla lähen lauantaina suorittamaan Savolaisen perusmatkan. Ja äitikin tulee varta vasten Tahkolle kannustamaan .”

 

Melkoisia sankareita siis starttaa ensimmäisiin isoihin koitoksiin. Onnea kisaan jokaiselle, kaikille matkoille. Nähdään Tahkolla !

14.10.2017Seuran syyskokous 14.10. - Seuran puheenjohtaja vaihtuu
29.09.2017IM Barcelonan aaton kunniaksi, kisaajien fiiliksiä elokuun täyden matkan kisoista.
12.09.2017Seuran uintivuoro
16.08.2017Triathlon Estonia 19.8.
03.08.2017Finntriathlon Tahko 5.8.. Matkaan lähtee reipas joukko kisaajia, ensikertalaisia täydellä matkalla ja perusmatkalla.
28.07.2017Kalle matkustaa Levin valloitukseen.
23.07.2017Finntriathlon Joroinen - Viikko kisahuumasta, onnistumisia ja hienoja kokemuksia takataskussa
14.07.2017Finntriathlon Joroinen - Seuralla hieno edustus kisaviikonlopussa
02.07.2017Taipalsaarella ja Vierumäellä kisailtiin viikonloppuna
27.06.2017Juhannuksen alla kisailtiin ahkerasti ja talkoohommiinkin päästiin.

Siirry arkistoon »