Triathlon Estonia 19.8.

16.08.2017

Triathlon Estonia 19.8. – Jennimaria ja Veera starttaavat ensimmäiselle täysmatkalle.

 

Kaksi aurinkoista ja urheilullista naista pysähtyi hetkeksi haastattelunurkkaukseen Kimpisen upealla stadionilla elokuun ensimmäisenä päivänä – noin kolme viikkoa ennen kisaa. Edessä on uusi seikkailu ja koettelemus. Alkulämmittelyn jälkeen haastattelun lomassa pohdittiin liikkumisen riemuja ja kisan haasteita.

Päämäärä on molemmilla naisilla selvä – maaliin tullaan !

                       

Ensimmäinen täyden matkan kilpailu on edessä. Mitä ajatuksia kilpailu herättää ?

Veera : Hieman epävarma olo, lienee normaalia. Pidän suoritus- ja kisatilanteista, joten tiedän pärjääväni kisatilanteessa. Tuleva kilpailu on ensimmäinen TRI kisa tänä vuonna, joten senkin vuoksi on hieman perhosia vatsassa.

Jenni : Kilpailu on koko ajan pienesti mielessä, treenit ovat sujuneet hyvin. Isompi jännitys pulpahtaa pintaan vielä, siitä olen varma. Viimeistään kisakohteessa.

Lajien matkat ovat haastavia ja pitkiä, minkälaisia ajatuksia eri lajit herättävät ?

Veera : Uinti ei jännitä, juoksu tulee olemaan joka tapauksessa raskas. Pyöräilyssä mietityttää erityisesti kaluston kestävyys. Toivottavasti pyörä ja renkaat pysyvät ehjinä, ylimääräisiä haasteita en kisareitille toivo. Itse lajeissa on haastetta riittävästi.

Jenni : Maratonit menee läpi, sen tiedän. Eli ajattelen niin, että pyöräilyn jälkeen on vain maraton edessä. Uintiosuuden vedän rennosti ilman ”hötkyilyä”.

Veera & Jenni : Energian saanti on turvattava koko kisan ajan, siinä on vielä muutamia asioita mietittävänä. Perusmättöä, jotain kiinteää ravintoa on saatava, pelkillä geeleillä ja urheilujuomalla ei pärjää.

Jenni : Henkinen haaste on, että minulla pitää olla ajateltavaa kisan aikana koko ajan.

Miksi täydelle matkalle ?

Veera : Pitää testata itseään. Liikunta on minulle elämäntapa, kestävyyslajit oma juttu. Minulle on tärkeää pysyä liikkeessä, en tarvitse itseni liikuttamiseen tapahtumia. Yleensä osallistun yhteen tapahtumaan, johon lataan kaiken. Tänä vuonna on sitten ohjelmassa Triathlonin täysmatka.

Jenni : Unelmia pitää toteuttaa, olen haaveillut täysmatkan suorittamisesta joitakin vuosia, vaikka en olisi ehkä aiemmin uskonut olevani jo nyt menossa toteuttamaan haavetta. Täysmatkat ovat enemmän minun juttu, puolimaraton on liian lyhyt juoksumatka – maraton on taas oikea juoksumatka.

Mitä täysmatkan kilpailun jälkeen ? Uusia kisoja ja lajeja ?

Veera : Kestävyyslajien parissa liikkuminen jatkuu. Joku maraton voisi olla ohjelmassa, talvella ehdottomasti hiihtäminen. Miksei joku hiihtotapahtumakin.

Jenni : Maraton ja Crossfit treenit. Niistä on syksy tehty. Ehkä jotain muutakin, jos vaikka jotain vieläkin pitempikestoista ja haastavampaa ?  Ei ehkä enää tämän vuoden puolella.

50 m maaliin matkaa – mielikuva tilanteesta ?

Veera : ”Ei enää ikinä.” Tai sitten ”Ehdottomasti uudestaan.” Väsynyt nainen juoksee maaliin joka tapauksessa.

Jenni : Liikutun varmasti. Perhe mahdollistaa aktiivisen elämäntavan, siitä minä olen kiitollinen ja onnellinen. Todennäköisesti perhe on mielessä maalisuoralla – ja muutenkin kisan aikana.

Terveiset seurakavereille ja muille liikkujille ?

Tavoitelkaa unelmia ja toteuttakaa haaveita.

Tutustukaa uusiin lajeihin ja liikuntamuotoihin – samalla tutustutte uusiin ihmisiin.

 

Onnea ja voimia tulevaan koitokseen koko seuran puolesta !

 

14.10.2017Seuran syyskokous 14.10. - Seuran puheenjohtaja vaihtuu
29.09.2017IM Barcelonan aaton kunniaksi, kisaajien fiiliksiä elokuun täyden matkan kisoista.
12.09.2017Seuran uintivuoro
16.08.2017Triathlon Estonia 19.8.
03.08.2017Finntriathlon Tahko 5.8.. Matkaan lähtee reipas joukko kisaajia, ensikertalaisia täydellä matkalla ja perusmatkalla.
28.07.2017Kalle matkustaa Levin valloitukseen.
23.07.2017Finntriathlon Joroinen - Viikko kisahuumasta, onnistumisia ja hienoja kokemuksia takataskussa
14.07.2017Finntriathlon Joroinen - Seuralla hieno edustus kisaviikonlopussa
02.07.2017Taipalsaarella ja Vierumäellä kisailtiin viikonloppuna
27.06.2017Juhannuksen alla kisailtiin ahkerasti ja talkoohommiinkin päästiin.

Siirry arkistoon »